Redress Design Award
Design by Hung Wei-yu

2018 Photoshoot

Ideas of contrast - between decay and reconstruction, the natural and the man-made, the old and the renewed - run through this year’s Redress Design Award photoshoot, which sees stylist (and competition alumni) Angus Tsui and photographer Sam Tso collaborate to celebrate the transformative power of innovation in the finalists’ complex, intricate work. The location is The Mills, a historic cotton mill transformed into a creative hub and key revitalisation project in Hong Kong, the perfect backdrop to collections inspired by tradition and nature. In their work, created through techniques of zero-waste, up-cycling and reconstruction, these designers provide a luxurious challenge to what people see as waste, and set the scene for the future of fashion.